Στις 7 Ιανουαρίου 2016 έλαβε χώρα οργανωτική συνάντηση των εμπειρογνωμόνων του Δικαστηρίου στο Λιμεναρχείο του Μπάρι, στην οποία έλαβαν μέρος και οι διορισμένοι από εμάς τεχνικοί σύμβουλοι, στα πλαίσια της τεχνικής διερεύνησης των αιτίων και συνθηκών της πυρκαγιάς και του τραγικού ατυχήματος στο ΕΓ/ΟΓ NORMAN ATLANTIC. Παρέστησαν και έλαβαν μέρος και οι Ιταλοί δικηγόροι-συνεργάτες μας, εκπροσωπούντες τα συμφέροντα των θυμάτων που εκπροσωπούμε.

Η διαδικασία εκφόρτωσης/εκκένωσης των οχημάτων από το NORMAN ATLANTICβρίσκεται επίσης σε εξέλιξη.  Κατά το προ των εορτών διάστημα εκφορτώθηκαν τα οχήματα από το κατάστρωμα αρ. 5 και ήδη άρχισαν οι εργασίες εκκένωσης από το κατάστρωμα οχημάτων αρ. 4, όπου και θεωρείται πιθανότατο να ξεκίνησε η φωτιά. Υπολογίζεται ότι η όλη επιχείρηση θα  διαρκέσει περί τις 3-5 εβδομάδες και θα εκτελούνται εργασίες  κατά την διάρκεια έξι ημερών την εβδομάδα, 08.00 π.μ. έως 05.00 μ.μ.. Μέχρι τις 13.30 μ.μ. της 8.1.2016 είχαν εκφορτωθεί τα πρώτα τρία φορτηγά από το κατάστρωμα αρ. 4.  Η επιχείρηση είναι πολύ δύσκολη επειδή η φωτιά έχει καταστρέψει τα οχήματα σε τέτοιον βαθμό ώστε να διαλύονται σε κομμάτια κατά την μετακίνησή τους με γερανό.

Όλα τα φορτηγά που βρίσκονται στο κατάστρωμα αυτό θα αριθμηθούν με σπρέι χρώματος. Θα  λάβουμε μέριμνα ώστε οχήματα και φορτία (ελαιολάδου και άλλα) που ανήκουν σε εντολείς μας και δεν έχουν υποστεί πλήρη καταστροφή, να υποβληθούν σε αναγκαίες τεχνικές και/ή χημικές εξετάσεις.

Κατωτέρω φωτογραφίες από την επιχείρηση.

NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (K) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (J) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (H) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (I) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (G) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (F) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (E) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (D) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (C) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (B) NA - Discharge Decks No. 3 & 4 (A)