ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Ελλάδα είναι σημαντικός και εξελισσόμενος διεθνής τουριστικός προορισμός, με τα υπέροχα νησιά και τις φυσικές ομορφιές της, το εξαιρετικό κλίμα της, την μοναδική πολιτιστική της κληρονομιά και την φιλοξενία των κατοίκων της. Εκατομμύρια αλλοδαπών τουριστών επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο μέσω οργανωμένων εκδρομικών πακέτων ή μεμονωμένα.

Αναπόφευκτα συμβαίνουν Ατυχήματα κατά τις Διακοπές, σε ξενοδοχεία, κατά την οδική, θαλάσσια ή σιδηροδρομική μεταφορά τους, σε δημόσιους χώρους κλπ, τα οποία μερικές φορές έχουν ως συνέπεια τραυματισμούς που επιφέρουν πρόσκαιρες ή μόνιμες βλάβες στα θύματα.

Τα δικηγορικά γραφεία «ΠΑΥΛΑΚΗΣ – ΜΟΣΧΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ειδικεύονται στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε θύματα ατυχημάτων κατά τις διακοπές και στην εκπροσώπησή τους ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων και αρχών για να διεκδικήσουν τις νόμιμες απαιτήσεις τους.

Περαιτέρω, όντας μέλη επαγγελματικών και επιστημονικών οργανώσεων και δικτύων, όπως Legal Abroad, Global Justice Network, APIL, PEOPIL, AAJ, το γραφείο μας έχει αναπτύξει στενές σχέσεις συνεργασίας με μεγάλο αριθμό δικηγόρων διεθνώς, τους οποίους συνδράμουμε με επιτυχία όταν οι εντολείς τους επιδιώκουν απαιτήσεις που απορρέουν από ατυχήματα που έχουν συμβεί στην χώρα μας, όπως μεταξύ άλλων:

  • παρέχοντας νομικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις για το Ελληνικό Δίκαιο και πρακτικές,
  • παρεμβαίνοντας για λογαριασμό των εντολέων τους σε αρμόδιες ελληνικές αρχές και σε ποινικές διαδικασίες στην Ελλάδα,
  • εξασφαλίζοντας ιατρικά έγγραφα και φακέλλους, τεχνικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες και εν γένει το σχετικό με την υπόθεση αποδεικτικό υλικό.

Είμαστε ιδρυτικά μέλη της νομικής πλατφόρμας LEGAL ABROAD μέσω της οποίας, σε συνεργασία με ειδικευμένα δικηγορικά γραφεία στην Ιταλία (Bona e Oliva), στην Ισπανία και στη Γαλλία (BCV Lex), παρέχουμε υπηρεσίες σε αλλοδαπούς τουρίστες και επισκέπτες που υπέστησαν ατυχήματα στις χώρες μας ή στους αλλοδαπούς δικηγόρους τους όταν επιδιώκουν τις αξιώσεις τους για αποζημίωση στα δικαστήρια της πατρίδας τους.