Στα τέλη Νοεμβρίου 2019 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε ποινικές διώξεις κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΚ και κατά ορισμένων μελών του πληρώματος του πλοίου NORMAN ATLANTIC για τη ναυτική τραγωδία της 28/12/2014. Οι κατηγορίες αφορούν, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και εμπρησμού από αμέλεια από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπους.

Είχε προηγηθεί διάταξη της Εισαγγελίας Πειραιά με την οποία είχε αποφασισθεί να μην ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών – μελών της κοινοπραξίας (πέραν της ΑΝΕΚ) που εξέδωσε τα εισιτήρια για το συγκεκριμένο δρομολόγιο,  και να απόσχει από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά μελών του πληρώματος Ιταλικής υπηκοότητας, λόγω των εκκρεμών ποινικών διαδικασιών στην Ιταλία.

Η συζήτηση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για την 09/04/2020, και αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν κατά την ακροαματική διαδικασία ως μάρτυρες μέλη του πληρώματος του NORMAN ATLANTIC καθώς και πολλοί εκ των διασωθέντων επιβατών και συγγενείς επιβατών που έχασαν την ζωή τους κατά το τραγικό ατύχημα. Εφόσον η δίκη ξεκινήσει κατά την ανωτέρω δικάσιμο, αναμένεται να διαρκέσει αρκετά και να συνεχισθεί σε άλλες ημερομηνίες που θα ορισθούν από το Δικαστήριο.